De intake

Als u nog niet eerder bij ons in behandeling bent geweest beginnen wij met het verwerken van uw persoonsgegevens in ons bestand.

Het kan zijn dat u via verwijzing bij ons terecht komt of op eigen initiatief (directe toegankelijkheid). In beide gevallen zullen wij eerst bekijken of wij u kunnen helpen met een behandeling fysiotherapie (of met een van onze specialisaties). Om hier achter te komen stellen wij enkele specifieke vragen en verrichten een lichamelijk onderzoek.

Voor de meeste klachten is de oorzaak relatief eenvoudig aan te tonen en te behandelen, maar sommige klachten zijn complex. Afhankelijk van uw soort klacht kan het zo zijn dat het onderzoek de gehele eerste afspraak in beslag neemt. De behandeling start dan meestal bij de tweede afspraak.

In het geval dat u via directe toegankelijkheid bij ons komt verrichten wij altijd eerst een zogenaamde screening. Wij stellen dan specifieke vragen om te beoordelen of het verstandig is dat u eerst door de huisarts gezien wordt. Meestal is dit niet het geval en kan het fysiotherapeutisch onderzoek gestart worden.