Mindfulnesstraining

Mindfulness training is ontwikkeld door Dr. Jon Kabat- Zinn en kan worden gedefinieerd als: ‘met gerichte aandacht zijn’. Dit betekent dat je aandacht geeft op een speciale manier; doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend.

Deze training richt zich op het inzetten van jouw eigen kracht om anders met jezelf, vermoeidheid en/of pijn om te gaan. Door onze volledige aandacht te geven aan kwetsbare pijnlijke plekken, sensaties of gevoelens kunnen blokkades in het lichaam en vaste gewoontes opgeheven worden. Er kan dan contact worden gemaakt met ‘wat er werkelijk is, op dit moment’.

Onderzoek toont aan dat m.b.v. deze technieken deelnemers een langdurige verbetering ervaren van lichamelijke (b.v. pijn) en psychologische symptomen (b.v. stress).

Binnen de mindfulness training wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken en methoden. Hieronder valt o.a. meditatie, de bodyscan en yoga oefeningen.

THERAPEUT: Niki Savelkouls

WAAR:

Vondelstraat 3a, Veghel

WANNEER:

Elke dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur.

OPZET:

De training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van één uur. De training vind plaats in een groep van minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en bevat o.a.: de bodyscan, meditatie, yoga oefeningen. Daarbij komt er een theoretische onderbouwing en wisselen we persoonlijke ervaringen met elkaar uit. Tijdens de trainingperiode speelt thuis oefenen een grote rol. U krijgt tijdens de trainingsperiode diverse oefeningen mee naar huis.

IETS VOOR U?

Twijfelt u of deze training bij u past? Voorafgaand aan de training bestaat er de mogelijkheid om GRATIS kennis te maken met mindfulness, middels een persoonlijk (kennismakings)gesprek.

KOSTEN:

De kosten van de 6 weekse training bedraagt: €125,- per persoon.

DATA:

De cursus zal starten bij voldoende deelnemers (minimaal 4).

PRAKTISCHE ZAKEN:

– Draag comfortabele kleding, waar u zich prettig in voelt en makkelijk kunt bewegen.

– U hoeft geen matjes mee te nemen, deze zijn aanwezig op de locatie.

– Neem voor aanvang een handdoek en/of fleecedeken en een kussentje mee waar u op kunt liggen.

– De kosten van de training zijn inclusief lesmateriaal.

AANMELDEN?

Als u onderaan deze pagina uw gegevens invult, nemen wij contact met u op.