Pijnklachten tijdens de zwangerschap:
Tijdens de zwangerschap worden de banden van het bekken beweeglijker. Dit is normaal en nodig om de bevalling uiteindelijk mogelijk te maken. Het bekken is hierdoor tijdelijk minder belastbaar.
Bij sommige vrouwen veroorzaakt deze verandering (vaak in combinatie met overbelasting) pijnklachten.  De pijnklachten worden meestal ervaren rond het bekken, maar kunnen ook gevoeld worden in de rug, rond het bekken, de SI-gewrichten, het schaambeen, stuitje, liezen en/of bil, soms met uitstraling in het bovenbeen.
Meestal verdwijnen deze klachten na de bevalling, maar soms blijven de  klachten na de bevalling bestaan. Dit kan variëren van continue pijnklachten tot slechts pijnklachten vlak voor en tijdens de menstruatie.
Pijnklachten zonder zwangerschap:
Het is ook mogelijk dat pijn afkomstig is van het bekken na een trauma (b.v. een val op de bil of heupregio) of bij bepaalde sportblessures. Vroeger werd er gesproken van bekkeninstabiliteit, maar het is de vraag of deze term wel accuraat beschrijft wat er precies aan de hand is bij iemand met bekkenpijn.
Bekkenpijn afkomstig van een andere regio:
Pijn kan ook gevoeld worden ter hoogte van het bekken terwijl de oorzaak ergens anders gelegen is (zie b.v. hier).
Overige klachten in de bekkenregio:
Naast pijnklachten in deze regio kunt u ook andere klachten hebben waar een bekkenfsyiotherapeut u bij kan helpen:
Urine- en/of ontlastingsverlies, vaak plassen of ontlasten, moeite met plassen en verzakkingsklachten.
Het onderzoek:
In het onderzoek stellen we vast waar uw klacht vandaan komt (bekken of ergens anders) en inventariseren de redenen waardoor de klachten niet vanzelf herstellen. De behandeling wordt afgestemd op de herstel belemmerende factoren. Deze kunnen met bewegen te maken hebben of met andere factoren.