FysioVeghel
Fysiotherapiepraktijk Das
Vondelstraat 3a
5462 CS Veghel,
Noord-Brabant NL

Telefoon: 0413-367006
Email: info@fysioveghel.nl

Pols- en handpijn

De Pols- en handregio kunnen om verschillende redenen pijn gaan doen. Enkele voorbeelden van aandoeningen in de de pols- en handregio, die wij in onze praktijk behandelen, zijn:

DIAGNOSE   BETEKENIS
Artrose van pols of handgewrichten Slijtage van de pols, hand of en/of vingergewrichten.
Peesaandoeningen Ontsteking, irritatie of ruptuur (“scheurtje”) van een pees in de pols en/of handregio.
Instabiliteit ter hoogte van het polsgewricht Onvermogen om bewegingen in de polsgewrichten stabiel te houden met of zonder luxatie (“uit de kom gaan”).
 N. radialis compressie syndroom Beknelling of irritatie van een zenuw (de nervus radialis) ter hoogte van de onderarm/pols.
Carpaal tunnel syndroom Beknelling of irritatie van een zenuw (de nervus medianus) ter hoogte van de pols.
Syndroom van De Quervain Irritatie of ontsteking van twee duimpezen ter hoogte van zijn peesschede (een soort tunnel). De peesschede kan vernauwd zijn.
Ziekte van Dupuytren Een aandoening waarbij zich een harde streng bindweefsel in de handpalm van de ringvinger, middelvinger of pink vormt.
Trigger vinger Zwelling van een pees of een vernauwing van de schede (tunnel) rond de pees. In beide gevallen kan de pees niet langer vrij door de peesschede bewegen.
Complex regionaal pijnsyndroom Een verzameling van klachten (zoals continue pijn in de pols/hand, vaak een brandend gevoel, zwelling, kleurveranderingen, temperatuursveranderingen en verandering in haargroei en nagels). Ontstaat meestal na een klein trauma, operatie of inactiviteit.
Posttraumatische pols- en/of handpijn Pols- en/of handpijn na een (sport)trauma.
Postoperatieve pols- en/of handpijn Pols-en/of handpijn na een operatie.

Pols en/of handpijn o.b.v. een probleem ergens anders:

Soms komt het voor dat u pijn in uw pols en/of hand voelt, maar de oorzaak ergens anders gelegen is. Indien er bijvoorbeeld in de nek en/of elleboogregio, om welke reden dan ook, weefsel (zoals zenuwen, spieren, gewrichten..etc.) gevoelig is dan kan het zijn dat dit gevoeld wordt in de pols en/of hand.

Het kan ook zo zijn dat de bron van pols en/of handpijn weliswaar gelegen is in de pols of hand, maar dat de oorzaak het gevolg is van een bewegingsprobleem in nabij gelegen regio’s (zoals het schouderblad/de schouder of de elleboog).

Wij onderzoeken om deze redenen alle regio’s die van belang kunnen zijn bij pijnklachten in de pols en/of hand.

Herstellen na een operatie aan de pols of hand:

Het kan ook zo zijn dat u fysiotherapie nodig heeft bij het herstellen na een operatie aan de pols of hand. Wij hebben kennis van de normale hersteltijden van het lichaam en de specifieke nabehandeling/protocollen na een operatie aan deze regio’s. Zo kunnen wij de behandeling aanpassen aan uw situatie.

Scroll naar boven