FysioVeghel
Fysiotherapiepraktijk Das
Vondelstraat 3a
5462 CS Veghel,
Noord-Brabant NL

Telefoon: 0413-367006
Email: info@fysioveghel.nl

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie wordt bij ons in de praktijk verzorgd door Irma Maas. Zij heeft haar opleiding tot bekkenfysiotherapeute gevolgd bij de SOMT.

Bekkenfysiotherapie houdt zich bezig met het optimaal functioneren van het bekken- en bekkenbodemgebied. Problemen in deze regio kunnen zich in verschillende domeinen presenteren: urologie, gynaecologie, obstetrie, seksuologie, proctologie, orthopedie en neurologie.

De bekkenfysiotherapeut is specialist in het behandelen van pijnklachten in de bekkenregio, problemen bij plassen, ontlasten, vrijen, dragen, baren en de beleving hiervan (emotie en intimiteit); gebieden waar de algemeen fysiotherapeut via de basisopleiding nauwelijks kennis van heeft verkregen en via het werken als algemeen fysiotherapeut geen ervaring in heeft opgebouwd.

Aandacht hebben voor de samenhang in functioneren tussen deze verschillende domeinen is een specifieke kwaliteit van de bekkenfysiotherapeut. Bekkenfysiotherapie is een erkende verbijzondering binnen de fysiotherapie en wordt, mits aanvullend verzekerd, vergoed door de zorgverzekeraar.

Scroll naar boven