FysioVeghel
Fysiotherapiepraktijk Das
Vondelstraat 3a
5462 CS Veghel,
Noord-Brabant NL

Telefoon: 0413-367006
Email: info@fysioveghel.nl

Functioneel neurologische klachten

Functionele bewegingsstoornissen (FMS) vallen onder de groep ‘functionele neurologische stoornissen’. Het gaat hierbij om aandoeningen van het zenuwstelsel, waarbij er een probleem is in de werking van de hersenen en zenuwen; anders gezegd: de functie van het zenuwstelsel is gestoord.

Bij functionele neurologische stoornissen is er een probleem in de verwerking en aansturing van signalen ontstaan. De hersenen interpreteren de signalen vanuit het lichaam niet helemaal goed en reageren ook anders dan normaal. Dit kan zich uiten in problemen met bewegen (functionele bewegingsstoornissen), maar ook in andere klachten (overige functionele stoornissen).

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van functionele bewegingsstoornissen. Bij de behandeling van functionele motor stoornissen staat het opnieuw aanleren van normale beweging centraal. Verder is het inventariseren van zogenaamde “triggers” voor het optreden van klachten en het vinden van oplossingen een belangrijke peiler in de behandeling.

Voor meer informatie over functioneel neurologische klachten zie: https://functionelebewegingsstoornissen.nl & https://www.stichtingfns.nl

Therapeut

Scroll naar boven