FysioVeghel
Fysiotherapiepraktijk Das
Vondelstraat 3a
5462 CS Veghel,
Noord-Brabant NL

Telefoon: 0413-367006
Email: info@fysioveghel.nl

Slaapoefentherapie

Heeft U slaapproblemen? Dan kan slaapoefentherapie iets voor u betekenen.

Sommige mensen slapen wat langer, anderen wat korter . Maar voor iedereen geldt: wie s’nachts goed slaapt voelt zich overdag beter en heeft meer energie. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat de kwaliteit van slaap invloed heeft op pijn. Ons lichaam wordt b.v. gevoeliger als we slaaptekort hebben. Je voelt dan sneller en meer pijn. Bij pijnklachten die niet beter worden is afgenomen kwaliteit van slaap een veelvoorkomende herstelbelemmerende factor.

De behandeling

Af en toe slecht slapen is geen reden tot zorg. Maar wie s’nachts wakker ligt en zich overdag niet uitgerust voelt en hierdoor lichamelijke of geestelijke klachten krijgt, heeft de mogelijkheid om hier iets aan te doen door slaapoefentherapie.

Tijdens de oefentherapeutische behandeling word er gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beïnvloeden. Dit kunnen onvoldoende opbouw van slaapdruk zijn, bioritme – problemen, slaapgewoonten, teveel prikkels overdag, de dag niet afbouwen, piekeren, etc.

De oefeningen zijn praktisch, makkelijk toepasbaar waardoor u er direct mee aan de slag kunt en de slaapkwaliteit positief kunt beïnvloeden. Slaapoefentherapie vraagt enige zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Daar staat tegenover dat het behandelresultaat zich meestal vrij snel aandient.

Vergoedingen

De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. . Check uw polis voor de geldende voorwaarden en tarieven. U kunt rechtstreeks naar een oefentherapeut en heeft dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Therapeut: Ans Peeters

Scroll naar boven